Vážení občané,

do posledního měsíce roku 2021 budeme vstupovat za složitých podmínek souvisejících s výrazným nárůstem pandemie covidu. Jsme nuceni reagovat na aktuální situaci a redukovat naše plány pro nejbližší období. Šířící se koronavirus nás nutí zamýšlet se nad programem Prostějovské zimy. V době, kdy píšu tento text, ještě není definitivně rozhodnuto o konkrétní podobě omezení. Informace proto budeme průběžně zveřejňovat na webových stránkách města.

Neznáme důvody, proč je Prostějovsko v posledních týdnech tak vážně postiženo covidem, musíme však být co nejvíce opatrní. Žádám vás, abyste dodržovali všechna aktuální opatření, dávali na sebe i na své blízké pozor a byli také maximálně ohleduplní k ostatním. V současné situaci jsme všichni společně a chování každého z nás ovlivňuje naše okolí.

Rád bych v této souvislosti opětovně poděkoval pracovníkům ve zdravotnictví. Na prvním místě jde o zaměstnance prostějovské nemocnice. Uvědomuji si, že lékaři, sestry a další personál znovu bojují ze všech sil o život každého pacienta. Pokud je to možné, snažme se jim usnadnit jejich práci. A to i očkováním, které výrazně snižuje nebezpečí, že kdokoliv z nás v nemocnici skončí.

Adventní čas je vždy příležitostí zpomalit z každodenního shonu a myslet i na druhé. Pokud víte ve svém okolí o někom, kdo z jakýchkoliv důvodů potřebuje pomoci, neváhejte. V současné době je to ještě důležitější než dříve.

Přeji vám pevné zdraví a krásné Vánoce.

Psáno pro Prostějovské radniční listy. 

Share This