Vážení občané,

ubíhají poslední prosincové dny a už brzy budeme vstupovat do roku 2022. Letošní rok byl pro všechny náročný. Každý z nás se musel vyrovnávat se složitou epidemickou situací s vracejícími se vlnami nového onemocnění. Stejně tak byl ale rokem naděje, mimo jiné v podobě nových vakcín. A především byl dalším obdobím, kdy jsme ukázali vzájemnou soudržnost a schopnost zvládat složité situace.

Pro město Prostějov byl rok 2021 také érou investic do dalšího rozvoje města. Pokročili jsme v přípravách výstavby dalšího terminálu usnadňujícího kombinaci osobní a veřejné dopravy. Vybudovali jsme zázemí pro hokejovou mládež, s předstihem se otevřel severní obchvat města, který uleví obydleným částem Prostějova od tranzitní dopravy. Pokračujeme v obnově sídlišť, na kterých žije významná část obyvatel našeho města.

Stejně ambiciozní plány máme pro rok 2022. Intenzivně pracujeme například na projektech inovace a modernizace učeben prostějovských základních škol. Pokud vše dopadne podle našich představ, získáme na ně až 90 procent nákladů z fondů Evropské unie a státního rozpočtu. Chceme dále měnit Prostějov k lepšímu, aby byl dobrou adresou a dobrým místem pro život. Nejsme v tom sami. Spolupracujeme s místními podnikateli a podporujeme prostějovské neziskové organizace. Dbáme na rozvoj našich vlastních příspěvkových organizací působících například v sociálních službách nebo v oblasti volného času.

V posledních letech se opakovaně ukázalo, že největší hodnotou Prostějova jsou jeho obyvatelé. Právě oni dělají z našeho města výjimečné místo. Jste to vy všichni.

Proto vám přeji, ať do nového roku vstoupíte úspěšně. Přeji vám zdraví, štěstí a spokojenost.

Mgr. František Jura
primátor statutárního města Prostějova

Psáno pro Prostějovské radniční listy. 

Share This