Vážení občané,

jaro letošního roku bude znovu zasvěceno výzvě 10 000 kroků. Snaží se přimět nás ujít denně pěšky několik kilometrů a udělat tak něco pro svoje zdraví. V loňském roce jsem se tuto akci snažil co nejvíce propagovat a sám jsem se jí také osobně účastnil. Jako člověk pracující v kanceláři mám samozřejmě podobně jako řada z vás nedostatek pohybu a podobná aktivita mi svědčí.

Kromě samotného zdravého pohybu má 10 000 kroků v Prostějově bonus v podobě předem připravených tras. Ty účastníkovi usnadní rozhodování, kam se vydat. Často jej také zavedou na místa, kam běžně nezavítá. Tyto trasy najdete už od loňska na webu našeho Sportcentra DDM. Berte je jako inspiraci a určitě se na některou vydejte, nebudete litovat.

Aktuální epidemická situace nám umožňuje vrátit se k řadě aktivit. Těší mě, že ubývá povinných omezení a my máme více možností, jak například trávit svůj volný čas. Přesto buďme ohleduplní a nevystavujme zbytečnému riziku především ohrožené skupiny obyvatel. Kdo se necítí dobře nebo je dokonce nemocný, měl by před nákazou chránit ostatní. Například své rodiče a prarodiče, protože právě senioři zůstávají nejvíce zranitelní.

V březnu na nás čeká řada zajímavých akcí, pozvánky na ně najdete na strankách Prostějovských radničních listů. Se zlepšujícím se počasím bude přibývat také událostí pořádaných pod širým nebem. Některé z nich budou součástí Prostějovského kulturního léta, ale už nyní můžu slíbit, že se do centra města vrátí také zajímavá sportovní klání.

Psáno pro Prostějovské radniční listy. 

Share This