Vážení občané,

v úterý 18. října proběhlo ustavující zasedání Zastupitelstva města Prostějova, které navázalo na zářijové komunální volby. Na zasedání byla zvolena nová rada města zahrnující primátora, jeho náměstky a radní. Schválili jsme rovněž personální obsazení některých dalších orgánů. Vedení města poté okamžitě začalo pracovat v novém složení.

Děkuji zastupitelům za důvěru, s níž mě opětovně zvolili primátorem statutárního města Prostějova. Řídit klíčové orgány města, řešit důležitou agendu financí a zastupovat Prostějov také navenek je pro mě velká čest. V uplynulém období jsem se snažil plnit všechny svoje povinnosti na maximum a hodlám v tom pokračovat i nadále. Jsem si jistý, že stejně přistupují ke svým mandátům také ostatní členové rady města. Chceme být dobrým týmem, který Prostějov provede mimořádně složitým obdobím energetické krize a vysoké inflace.

V uplynulých letech se naše město muselo vyrovnat s nebezpečnou pandemií, která svým rozsahem a charakterem nemá v novodobých dějinách obdoby. Přesto jsme ji všichni společně zvládli. Jsem přesvědčen, že podobně můžeme zvládnout také nadcházející měsíce. Bude to vyžadovat konstruktivní přístup zastupitelstva, stoprocentní nasazení našich příspěvkových organizací i spolupráci s neziskovkami a dalšími partnery. Za nás v samosprávě mohu slíbit, že uděláme vše, abychom ochránili ty nejpotřebnější a nejzranitelnější občany našeho města včetně osamělých seniorů a rodičů samoživitelů. Práce pro obyvatele Prostějova byla pro nás vždy na prvním místě a zůstane to tak i nadále.

Psáno pro Prostějovské radniční listy. 

Share This